Chersonissos

Over Chersonissos

Chersonissos is een populaire, drukke toeristenplaats op het Griekse eiland Kreta, gelegen aan de Middellandse Zee. De plaats ligt op ongeveer 26 km ten oosten van de hoofdstad van Kreta, Heraklion, waar zich ook het vliegveld Heraklion Airport N. Kazantzakis bevindt.

Chersonissos is een gezellige en drukke badplaats met heerlijke stranden, waar je tot diep in de nacht kunt feesten. Veel jongeren vieren hier hun vakantie.

Wat Chersonissos genoemd wordt, is het gedeelte van de plaats achter het haventje, Limenas Chersonissou. Wat verder omhoog in de bergen ligt het oude gedeelte van Chersonissos, Pano Chersonissos. Dit gedeelte is weliswaar ook toeristisch, maar is beduidend rustiger en gemoedelijker.

In het nieuwe laaggelegen gedeelte, dat meer aan de kust ligt, trekt veel toeristen. Hier vind je alle uitgaansgelegenheden. Langs het strand van Chersonissos loopt een gezellige boulevard met winkeltjes, restaurants, barretjes en discotheken. De plaats is sterk ingesteld op het nachtleven. Veel horecaondernemingen hebben een Nederlandse uitstraling inclusief Hollandse namen.

Buiten het feesten kun je kiezen voor een dagje naar het bekende Star Beach. Een complex met glijbanen, zwembaden en watersportfaciliteiten.

Aan de westzijde van de haven ligt de kerk Agia Paraskevi die gedeeltelijk in een rots is gebouwd. Dichter bij het centrum ligt een kerk in de vorm van een kruisbasiliek. Deze kerk telt twee ingangen omdat hij is gewijd aan twee heiligen: de heilige Joris en de heilige Nicolaas. Even ten westen Chesonissos ligt het openluchtmuseum Lychnostatis waar onder andere folkloristische kunst en oude werktuigen tentoongesteld zijn. Chersonissos heeft meerdere kleine stranden.

En natuurlijk kun je lekker feesten op Star Beach.